Skip to content Skip to footer

AI technology: initially rejected, then tolerated, later adopted, and finally integrated

Prin natura noastră, suntem predispuși la inerție, iar instinctul de conservare provoacă o reticență firească față de schimbare. Putem observa cu ochiul liber evoluția tehnologiei și cum depășirea fricii de necunoscut devine cheia adaptării și succesului. Cu toate acestea, trăim într-o lume competitivă, unde supraviețuirea nu depinde de abilitățile noastre biologice sau mentale, ci de capacitatea de a ne adapta la prezent, fie că ne place sau nu.

Andrei Toma, Digital Business Advisor în cadrul Arggo, oferă perspectiva sa asupra tehnologiei AI. Andrei are peste 10 ani de experiență în vânzări în domeniul IT și, în ultimii 5 ani, a sprijinit companii din aproape toate industriile, de la cele mai mari, la cele mai mici, să adopte soluții digitale.

Deși am fost dintotdeauna deschis la idei noi, am observat că uneori entuziasmul întâmpină obstacole practice. De exemplu, când am început cursurile de motocicletă, deși eram fascinat de idee, primele două ore au fost dificile și am crezut că nu mă voi adapta, chiar mă întrebam dacă voi ajunge să mă descurc mai bine. Cu toate acestea, datorită atracției față de dinamica motociclismului, am continuat cursurile, iar ceea ce părea inconfortabil a devenit natural și s-a transformat într-o pasiune. Cazuri similare le observ și în relația clienților mei cu tehnologia: de la scepticism și reticență, la înțelegere, apreciere și, în final, integrare. În cazul inteligenței artificiale, acest tipar este evident: companiile pornesc adesea cu o doză de precauție, dar, pe măsură ce înțeleg beneficiile reale, ajung să valorifice tehnologia în moduri semnificative”, relatează Andrei Toma.

Adopția AI: mai rapidă ca niciodată

Inteligența artificială a devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi, chiar înainte ca utilizarea sa să fie recunoscută pe scară largă. Tehnologii precum corectarea automată a textelor, traducerile instantanee, recunoașterea imaginilor sau navigația asistată sunt doar câteva exemple ale impactului său. În ultimii ani, popularitatea AI a crescut exponențial, mai ales datorită aplicațiilor precum ChatGPT, care a atins pragul de 100 de milioane de utilizatori în doar două luni.

Acest ritm rapid de adoptare subliniază potențialul și utilitatea AI în diverse industrii. Totuși, adoptarea tehnologiilor avansate diferă puternic de la o regiune la alta. De exemplu, comparativ cu alte piețe din Europa Centrală, America de Nord sau Asia, în România tranziția către soluțiile Cloud a fost mai lentă, serverele on-premises rămânând mult timp preferate. Cu toate acestea, schimbarea este vizibilă, iar companiile care aleg transformarea digitală se bucură deja de beneficii semnificative.

România este într-o etapă de tranziție, dar vedem o creștere clară a interesului pentru automatizări și tehnologii Cloud în rândul clienților noștri cu o creștere de peste 50% față de acum 4 ani. În momentul în care companiile înțeleg beneficiile pe termen lung, procesul de adopție devine mult mai accelerat”, adaugă Andrei Toma, referindu-se la evoluția pieței locale.

Arggo: un partener de încredere în digitalizare

Arggo este o companie cu peste 10 ani de experiență în dezvoltarea soluțiilor software personalizate pentru afaceri. Cu un portofoliu de peste 350 de proiecte implementate în diverse industrii, Arggo pune accent pe inovațiile tehnologice ca factor esențial pentru companiile care doresc să își mențină avantajul competitiv.

Unul dintre pilonii de business ai Arggo este parteneriatul cu Microsoft, companie care investește masiv în tehnologii AI. Microsoft integrează modelele OpenAI în platforma Azure și în produse precum Microsoft Copilot, oferind soluții stabile și eficiente pentru afaceri. Arggo valorifică aceste tehnologii pentru a implementa soluții de business personalizate pentru a răspunde cerințelor specifice ale pieței.

Îmbinând tehnologii de ultimă generație, precum Dynamics 365, Timeqode, Microsoft 365, Microsoft Copilot, Azure și soluții de Business Intelligence, Arggo dezvoltă soluții digitale adaptate nevoilor fiecărui client. Aceste instrumente permit companiilor să își eficientizeze procesele operaționale, să reducă costurile și să îmbunătățească experiența clienților. „Observăm în mod constant că liderii din diferite industrii sunt și cei care adoptă rapid tehnologiile emergente. Digitalizarea proceselor și integrarea automatizărilor bazate pe AI contribuie direct la creșterea eficienței și la poziționarea companiei într-o piață competitivă”, explică Andrei Toma.

Un viitor al inovației continue

Experiența Arggo demonstrează că liderii care îmbrățișează transformarea digitală reușesc să devină mai competitivi, mai eficienți și mai bine pregătiți pentru provocările viitorului. Cu o expertiză de peste un deceniu și sute de proiecte de succes, Arggo continuă să fie un partener de încredere pentru companiile care își doresc să accelereze digitalizarea. Printre clienții Arggo se numără: Agrii România, Băneasa Shopping City, Kwizda Agro, MagnaPharm Group, Ameropa, Synevo, Dedeman, KFC, Pizza Hut, Aquila, Secom, Baumit, Titan Machinery, Bigotti și multi alții.

Read the article on revistabiz.ro

Become a member of the Arggo Community
Join our community and be the first to hear about Timeqode’s latest news, products, and events. Simply enter your email to keep in touch with the forefront of innovation.

Copyright © 2025. Arggo™. All rights reserved

Subscribe to our newsletter!

    Close