Skip to content Skip to footer

New technologies, old challenges

Tehnologia reprezintă un factor disruptiv major pentru companii, doar că la nivel intern aceasta nu se reflectă într-un mod pozitiv. Schimbarea depinde în continuare de oameni, de aceea este important să gândești orice transformare digitală alături de aceștia. Alexandru Tănasă, Business Advisor ARGGO, ne-a spus mai multe pe această temă în cadrul evenimentului Antreprenorii Viitorului.

Cum implementezi tehnologii noi în compania ta? Care sunt factorii principali ce pot asigura succesul implementării? Surprinzător, tot oamenii sunt cei care contează și în digitalizare. Dar și consultantul ales. „În transformarea digitală, din treimea oameni – procese – tehnologie, oamenii și procesele reprezintă elementele cele mai importante ale ecuației și tocmai acestea sunt ignorate de multe companii”, a spus Alexandru Tănasă, Digital Business Advisor la ARGGO, în cadrul evenimentului Antreprenorii Viitorului, organizat de Biz.

Când o companie vrea să actualizeze un sistem digital sau să implementeze unul nou, prima întrebare importantă este legată de magnitudinea schimbării. Cu cât organizația este mai mare și există sisteme legacy, cu atât procesul devine mai complex și durează mai mult. „Un furnizor de soluții digitale dă un termen de finalizare care ține doar de tehnologie. Adevărata provocare vine de la oameni și procese, iar practica ne arată că viteza de schimbare a acestora nu corespunde cu cea a tehnologiei. Un termen inițial de opt luni, de exemplu, ajunge în practică de obicei la 12 luni, fiindcă aceasta e viteza oamenilor. Cu cât crește organizația, cu atât mai greu sunt de «împins» angrenajele ei”, a arătat Alexandru Tănasă. Prin urmare, sincronizarea dintre viteza organizațională a oamenilor și cea a tehnologiei este tot mai importantă. Tocmai de aceea, este nevoie de un consultant, intern sau extern, un project manager care a mai trecut prin astfel de implementări, știe de ce o să se lovească și cum se pot mișca lucrurile mai repede.

Experiența ARGGO vine tocmai în această zonă. Compania implementează atât sisteme ERP, cât și sisteme customizate, care pot funcționa în conjuncție cu sistemele ERP. Soluțiile sunt din ecosistemul Microsoft, care se implementează de peste 36 de ani, și sunt foarte robuste. „Pe lângă ele, cu ajutorul diagramelor de proces, noi în Arggo avem chiar o echipă dedicată care gestionează procesele de business și modul în care ele sunt desenate și în care le putem articula, pentru ca planul de proiect să fie în consonanță cu procesele pe care noi le putem desena. Avem și Timeqode, o platformă de automatizare, care practic asta face, are integrate mai multe tehnologii la care putem apela pentru a ne ajuta și pentru a susține toate aceste modificări”, arată Alexandru Tănasă.

Experiența ARGGO cuprinde peste 200 de clienți, din domenii foarte diverse, pentru care implementările au fost personalizate, fiindcă fiecare companie are specificul său și abordarea trebuie să fie cât mai customizată și adaptată specificului pieței în care operează și industriei respective. „Important e ca top managementul să transmită în organizație că lucrurile se schimbă, nu vor mai fi la fel. Adică, nu luăm un flux de hârtie, îl scanăm și în rest facem la fel, fiindcă asta n-o să funcționeze. Trebuie să adopți o altă mentalitate, este o schimbare de paradigmă. Iar tehnologia e doar un instrument care te ajută”, a conchis reprezentantul ARGGO.

Become a member of the Arggo Community
Join our community and be the first to hear about Timeqode’s latest news, products, and events. Simply enter your email to keep in touch with the forefront of innovation.

Copyright © 2024. Arggo™. All rights reserved

Subscribe to our newsletter!

    Close