Arggo Consulting este o companie de consultanță și dezvoltare de software din România, care oferă clienților săi soluții care să-i ajute să se adapteze în mod optim noii paradigme a erei digitale. Firma beneficiază de aportul unei echipe de specialiști entuziaști și bine pregătiți din punct de vedere profesional, fiecare fiind o combinație unică de pasiune, personalitate și carismă. În prezent, Arggo Consulting are peste 85 de angajați, peste 200 de clienți și 4.000 de utilizatori în cloud, fiind partener Gold al Microsoft. Printre furnizorii de materiale de construcții care utilizează deja soluțiile IT propuse de Arggo Consulting se numără nume consacrate cum ar fi Baumit, Bostik, Ferroli, Wilo, Viarom etc.
- Cum influențează noile megatendințe de digitalizare dezvoltarea companiilor și în ce fel sunt primite noile tehnologii de piața din România?
Digitalizarea și automatizarea îmbunătățesc modul în care lucrăm sau eram obișnuiți să lucrăm, pentru că înlocuiesc în mare parte operațiunile repetitive și ajută companiile să rămână competitive pe o piață aflată în continuă schimbare. Sunt transformări care ajută angajatorii și angajații să fie mai productivi, să reducă erorile, iar toate aceste beneficii se reflectă nu doar în indicatorii de performanță, ci și la nivel de reputație a brand-ului.
Soluțiile mai solicitate au fost cele care implică digitalizarea sau cele care ajută companiile să-și gestioneze întreaga activitate, iar industriile cele mai active au fost construcțiile, agricultura, sănătatea și serviciile. Tehnologiile care își pun cel mai mult amprenta asupra soluțiilor noastre sunt, pe de o parte platforma noastră proprie – Arggo BPM (Business Process Management), cu ajutorul căreia putem să implementăm fluxuri de digitalizare și eficientizare a proceselor interne din cadrul companiilor, precum și soluțiile ERP din suita Dynamics 365, aflate în portofoliul partenerului nostru Microsoft, prin intermediul cărora putem implementa soluții și fluxuri complete, „end-to-end”, pentru clienții noștri.
Aplicațiile dezvoltate pe baza platformei Arggo BPM pot măsura și raporta indicatori de performanță pentru fiecare flux implementat și pot fi integrate cu orice sistem existent în infrastructura clienților. Implementarea aplicațiilor create cu ajutorul platformei Arggo BPM duce la un control mai bun al fluxurilor de business, la diminuarea costurilor cu introducerea, prelucrarea și analiza informațiilor, la eliminarea sarcinilor repetitive și la creșterea productivității în cadrul companiei.
- Ce soluții destinate utilizării în sectorul de construcții aveți?
Am dezvoltat soluții customizate dezvoltate cu ajutorul Arggo BPM, platformă care permite atât echipei Arggo Consulting, cât și partenerilor și clienților săi să creeze aplicații flexible, scalabile, ușor de folosit de către utilizator, pentru orice flux de business, indiferent de complexitatea acestuia.
Fiind vorba despre o platformă low-code (care nu necesită cunoștințe de programare), ușor de individualizat și cu posibilitatea integrării cu orice alt sistem software, platforma este instrumentul ideal pentru cei care doresc să își creeze propriile aplicații în mod facil și la costuri mai mici. Acestea pot fi apoi accesate de pe orice tip de dispozitiv, iar avantajul major este acela că orice flux de business, indiferent de complexitatea lui, poate fi automatizat și transpus într-o astfel de aplicație. Putem vorbi de fluxuri pentru aprobarea facturilor la plată sau a cererilor de concediu, cele pentru aprobarea unui credit online sau un portal B2B pentru clienții sau furnizorii unei companii.
Dacă aș enumera câteva dintre aplicațiile realizate pentru industria construcțiilor, acestea ar fi:
- Gestionarea șantierelor active: o aplicație integrată unde se pot gestiona toate șantierele active și se poate urmări situația în timp real a activităților din șantierul respectiv la nivel de șantier / județ / responsabil. Se generează un grafic Gantt cu activitățile în lucru și alerte pentru depășiri de termene și bugete (buget estimat versus realizat, aprovizionat versus recepționat, preț buget versus preț achiziție, valoare comandată versus valoare recepționată). De aici se poate interveni punctual, pentru remedierea fiecărei întârzieri.
- Comenzi și consumuri care se pot transmite în timp real, direct din șantier, de pe telefonul mobil sau de pe tabletă. Materialele ce pot fi comandate sunt definite inițial în Anexa Tehnică a proiectului (Fișa Limită).
- Pontajele muncitorilor pe diferite centre de cost și proiecte, prin controlul prezenței zilnice a muncitorilor în șantier, aprobate de către șeful de șantier sau manager de proiect.
- Gestionarea și monitorizarea activităților zilnice și săptămânale ale muncitorilor, la nivel individual sau chiar la nivel de echipă.
- Precizați nivelul cifrei de afaceri aferent anului 2020 și estimați valoarea acesteia pentru 2021.
Anul 2020 a fost presărat cu multe provocări din toate punctele de vedere, însă evenimentele de pe parcursul său ne-au demonstrat că strategia noastră construită anterior a fost una corectă și ne-a adus în ipostaza de a putea continua implementările începute și chiar de a le accelera pe cele aflate în stadii incipiente.
Am realizat o creștere de 24% față de anul anterior și am livrat peste 20 proiecte de succes care ne ajută să avem o poziționare foarte bună și pentru anul 2021.
- Ce obiective aveți în vedere în intervalul 2021-2024, cu privire la dezvoltare, promovare, consolidare a poziției competitive etc.?
Vedem o creștere constantă a cererilor venite atât din partea celor peste 200 de clienți existenți, cât și a celor potențiali. Ne propunem, astfel, în primul rând să consolidăm echipele existente, așa încât până la finalul acestui an să avem peste 100 de angajați. În același timp vom extinde rețeaua de parteneriate cu companii de profil, care să implementeze soluțiile noastre.
Avem ca obiectiv scalarea și extinderea canalului de parteneri, cu ajutorul cărora să putem furniza la nivel global potențialul imens reprezentat de platforma Arggo BPM. Acesta va fi nucleul de creștere în perioada următoare și va constitui liantul prin care putem aduce avantajele noilor tehnologii inovatoare în același loc: IoT (Internet of Things), RPA (roboți software), AI (inteligență artificială), ML (Machine Learning), OCR (dispozitive de identificare optică), semnătură digitală sau roboți industriali.
- Care sunt dificultățile pe care le aveți de gestionat în activitatea curentă?
Fiind o companie de tehnologie a informației, putem afirma că pandemia Covid-19 nu a exercitat probleme pentru operațiunile noastre. Adaptarea a fost destul de facilă și am păstrat ritmul de creștere propus. În prezent, lucrăm de la distanță și vom recurge la această modalitate până când vom trece cu toții peste această perioadă de incertitudine.
În ceea ce privește mediul de afaceri tot mai competitiv și în contextul actual care este foarte special, companiile, indiferent de mărimea lor sau industria din care fac parte, caută să se adapteze cât mai repede și eficient noii realități. Acele societăți care începuseră sau aveau deja planificată strategia de digitalizare au fost și cele care au făcut sau fac față cel mai bine noilor provocări.
Pentru a veni în întâmpinarea tuturor firmelor cu care colaborăm, pe lângă propriile produse și soluțiile software de business, mizăm foarte mult și pe furnizarea serviciilor de consultanță, pentru a avea o abordare cât mai corectă din punct de vedere metodologic: care sunt primii pași, cum se elaborează un plan de proiect, care sunt ingredientele pentru ca proiectul să fie de succes. Ne propunem să ne implicăm și mai mult în acest sens prin creare de conținut relevant pentru clienți, astfel încât să ne fie tuturor mai ușor atât din punct de vedere al implementării, cât și al înțelegerii de către clienți a modului în care se vor face afacerile în viitor.