CONTACT MEDIA HUB PARTNERSHIPS TAILORED SOLUTIONS PLATFORM BUSINESS SOLUTIONS
Back - PRESS ARTICLE
February 09 2024

Maximizing Benefits from modern E-Invoicing Software

Electronic invoicing revolutionizes billing in business transactions by enabling efficient, paperless processing. This system ensures cost reduction, error elimination, improved commercial relationships, and compliance with fiscal regulations.

PRESS ARTICLE

Facturarea electronică este un proces care presupune emiterea, transmiterea și stocarea facturilor în format electronic, fără a mai folosi hârtie. Acest proces aduce numeroase beneficii atât pentru furnizori, cât și pentru clienți, cum ar fi: reducerea costurilor, creșterea eficienței activității financiare, eliminarea erorilor, îmbunătățirea relațiilor comerciale și respectarea normelor fiscale.

Începând cu 1 ianuarie 2024, facturarea electronică va deveni obligatorie pentru toate tranzacțiile între persoanele juridice, operatori economici, indiferent dacă sunt sau nu înregistrate în scopuri de TVA. Acest lucru înseamnă că toate facturile emise sau primite de la alte firme vor trebui să fie transmise prin sistemul național privind factura electronică, RO e-Factura, dezvoltat de Ministerul Finanțelor și ANAF.

Iată cum puteți profita de avantajele sistemului RO e-Factura prin intermediul unor soluții software moderne

RO e-Factura este, deci, un sistem care permite monitorizarea, analizarea și raportarea facturilor în timp real, contribuind la reducerea fraudei TVA, la simplificarea colectării impozitelor și la transparentizarea achizițiilor publice. Pentru a accesa acest sistem, operatorii economici trebuie să se înregistreze pe platforma online RO e-Factura, să își configureze contul și să își aleagă modalitatea de transmitere a facturilor: prin intermediul unui furnizor de servicii de facturare electronică sau prin intermediul unei aplicații proprii.

Unele dintre cele mai bune soluții de facturare electronică disponibile pe piața românească sunt cele oferite de Arggo, o companie de consultanță și dezvoltare software, partener oficial Microsoft. Arggo oferă aplicații care vă permit să transmiteți într-un mod complet automatizat XML-urile aferente facturilor generate sistemele ERP Microsoft, și anume Microsoft Dynamics 365 Business Central sau Microsoft Dynamics 365 for Finance & Operations sau de un alt sistem ERP sau soluție contabilă folosită, conform reglementărilor oferite de ANAF.

Prin utilizarea aplicațiilor furnizate de Arggo, veți beneficia de următoarele avantaje:

  • Veți respecta normele fiscale și veți evita eventualele sancțiuni, deoarece facturile dumneavoastră vor fi conforme cu cerințele ANAF și vor fi transmise prin sistemul RO e-Factura.
  • Veți economisi timp și resurse, deoarece nu va mai fi nevoie să introduceți manual datele facturilor sau să le printați și să le arhivați fizic.
  • Veți elimina riscul de a pierde sau deteriora facturile, deoarece acestea vor fi stocate în siguranță în cloud, cu posibilitatea de a le accesa oricând și de oriunde.
  • Veți îmbunătăți relația cu clienții și furnizorii dumneavoastră, deoarece veți putea să le trimiteți facturile într-un mod rapid și simplu, fără a mai depinde de serviciile poștale sau de curierat.

În final, aplicația de transmitere automatizată a facturilor în sistemul RO e-Factura,oferită de Arggo este o aplicaţie utilă şi eficientă pentru trimiterea automată a XML-urilor aferente facturilor generate de orice tip de ERP sau soluţie contabilă, conform reglementărilor oferite de ANAF.

RO e-Factura este un instrument indispensabil pentru a vă asigura că facturile dumneavoastră sunt în conformitate cu reglementările fiscale în vigoare. În plus, utilizarea uneia dintre aceste aplicaţii vă permite să economisiţi timp şi să reduceţi erorile umane, ceea ce vă poate ajuta să vă concentraţi mai mult pe activităţile cheie ale afacerii dumneavoastră.

Read the original article on: ampress.ro

PRESS ARTICLE
February 09 2024

How can we help?


Schedule a meeting, start a project, gain insight or just say hello, we're happy to hear from you!



background




© ARGGO 2024