CONTACT MEDIA HUB PARTNERSHIPS TAILORED SOLUTIONS PLATFORM BUSINESS SOLUTIONS
Back - PRESS ARTICLE
February 09 2024

The importance of User Experience for businesses

User experience is pivotal in business success, influencing customer loyalty, market differentiation, and brand reputation. Companies that focus on improving it through feedback and superior service quality are more likely to achieve long-term success.

PRESS ARTICLE

Există mulți factori ce influențează succesul unui business, iar experiența utilizatorului cu produsele și serviciile oferite este unul dintre cei mai importanți. Acest factor determină, în fond, decizia unui client indecis de a alege produsele sau serviciile unei companii în detrimentul alteia.

Iată de ce experiența utilizatorului are un rol esențial în activitatea de business:

O experiență pozitivă îi face pe clienți să revină. De aceea, companiile mari au departamente întregi care se ocupă de aspecte ce țin de ea: de la consultanța anterioară achiziției, până la serviciile post-achiziție. Dacă interacțiunea cu un produs sau serviciu este plăcută și eficientă, există o probabilitate mai mare ca un client să devină loial brandului respectiv și să-l recomande mai departe.

  • Fidelizarea clienților. Acesta este un prim motiv pentru care experiența utilizatorului ocupă un loc central în strategia de business. Eforturile unei companii de a crește, adresându-se unor noi segmente de piață și tipologii de potențiali clienți vor fi zadarnice dacă vechii clienți pleacă. Astfel, fidelizarea devine unul dintre obiectivele unui business care dorește să se extindă. O experiență intuitivă și plăcută poate crește satisfacția clienților, determinându-i să aibă o percepție mai pozitivă asupra brandului în ansamblu, iar un client mulțumit este mai probabil să rămână și să recomande produsele sau serviciile respective altor persoane.

  • Diferențierea în piață. Într-o piață competitivă, o experiență superioară cu un produs sau serviciu constituie un factor distinctiv esențial, care atrage clienții spre un brand anume. Din fericire, există pachete de soluții de business tot mai aplicate, precum cele oferite de Arggo, care pot ajuta o companie să devină mai eficientă, cu beneficii atât pentru clienți, care se vor bucura de o calitate superioară a bunurilor sau serviciilor primite, cât și pentru businessul în sine. Alegând aceste servicii, îți vei putea reorienta resursele, umane și financiare, spre îmbunătățirea experienței utilizatorilor.

  • Reducerea retururilor. O experiență neplăcută în utilizare va determina returnarea produsului, urmată, bineînțeles, de solicitarea restituirii prețului plătit. Prin aceasta, atât veniturile, cât și reputația brandului, vor fi afectate. Pentru o companie, returul unui produs constituie o pierdere, iar dacă pierderea se multiplică mai mult decât este suportabil pentru acesta, prejudiciile pot fi ireparabile. Chiar dacă un produs sau un serviciu nu se va ridica la nivelul așteptărilor consumatorului, acesta va fi mai îngăduitor cu businessul și mai deschis spre compromis dacă se va simți tratat cu grijă și atenție.

  • Feedbackul poate fi transformat în îmbunătățire continuă. O atenție constantă la experiența utilizatorului permite companiei să primească feedback direct de la clienți, să identifice punctele slabe și să îmbunătățească produsele sau serviciile în consecință. În timp, acest proces va conduce nu doar la creșterea satisfacției pe care clienții a căror sugestie a fost valorificată o vor simți, ci și la o calitate premium a serviciilor oferite, iar clienții satisfăcuți sunt mai dispuși să vorbească despre experiența lor pozitivă. Aceștia vor mai deschiși în a recomanda sau împărtăși informații despre un brand sau un serviciu cu alții, generând o formă eficientă de marketing viral.

Experiența utilizatorului este, așadar, un criteriu esențial în alegerile potențialilor clienți și care va influența în mod semnificativ succesul unui business. Companiile care investesc în îmbunătățirea și optimizarea experienței utilizatorului au șanse mai mari de a construi relații durabile cu clienții și de a obține succes pe termen lung în piață.

Read original article on: news.ro

PRESS ARTICLE
February 09 2024

How can we help?


Schedule a meeting, start a project, gain insight or just say hello, we're happy to hear from you!



background




© ARGGO 2024